Ορισμένοι από τους πιο εξέχοντες οργανισμούς στη βιομηχανία χρυσού ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ξεκινήσουν ένα νέο “πρόγραμμα ακεραιότητας” που χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας — μια κίνηση που αποσκοπεί να βοηθήσει τους συμμετέχοντες στην αγορά να επαληθεύσουν τη γνησιότητα του χρυσού τους.
Το London Bullion Market Association (LBMA) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού (WGC) ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι συνεργάζονται για την ανάπτυξη ενός “διεθνούς συστήματος ακεραιότητας ράβδων χρυσού, αλυσίδας φύλαξης και προέλευσης” που βασίζεται στην τεχνολογία blockchain που αναπτύχθηκε από τις εταιρείες aXedras και Peer Ledger. Το καθολικό θα χρησιμοποιηθεί για την καταχώριση και παρακολούθηση ράβδων χρυσού σε κάθε στάδιο του κύκλου παραγωγής και διανομής, συμπεριλαμβανομένης της εξόρυξης, του θησαυροφυλακίου και της αγοράς από κατασκευαστές κοσμημάτων.
Το λεγόμενο Πρόγραμμα Ακεραιότητας ράβδων χρυσού υποστηρίζεται από οργανισμούς όπως οι CME Group, Metalor, Barrick Gold, Brinks, Royal Canadian Mint, Newcrest Mining, Hummingbird Resources, Argos Heraeus SA, Asahi, Aura Minerals, Perth Mint και άλλους.
Αρχικά αναπτύχθηκε ως πιλοτικό, το πρόγραμμα θα προωθηθεί τελικά για χρήση σε ολόκληρη τη βιομηχανία χρυσού, είπαν οι LBMA και WGC.
Η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας αναφέρεται ως μία από τις πιο υποσχόμενες περιπτώσεις χρήσης της τεχνολογίας blockchain. Όπως ανέφερε η Cointelegraph, περισσότερες από τις μισές εταιρείες που προστέθηκαν στη λίστα Blockchain 50 του Forbes για το 2021 ήταν επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ενεργά την τεχνολογία κατανεμημένης λογιστικής για να λύσουν ζητήματα εφοδιαστικής αλυσίδας και λογιστικά θέματα. Τον Απρίλιο του 2021, η αμερικανική αμυντική εταιρεία Lockheed Martin δήλωσε ότι χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ελβετία.
Πηγή: Cointelegraph
Αποκεντρωμένο δίκτυο αποθήκευσης Τ&omicr...
Η εθνική αστυνομία της Ιαπωνίας έχει κα&thet...
Οι παραδοσιακοί κολοσσοί χρηματοδό&...